2014. november 17., hétfő

Partials



Nem csak "a világháború elpusztította a földet, kivéve egy maroknyi embercsoportot" típusú könyveket olvasok, de mostanában ezek kerültek a kezem ügyébe. Vannak rosszabbak és jobbak is, nálam kétség kívül eddig a Beavatott vezet, de például a Pratials is érdekes.
A történet szerint világháború volt, majd az emberek által létrehozott biológiai robotok (embernek kinéző robotok, akik gyorsabbak, erősebbek, maguktól felgyógyulnak stb. egyszóval harcosok), a Részlegesek megölik az emberek kilencven százalékát. A megmaradt kis társadalom viszont nem tud helyreállni az őt ért pusztulásból, mert az RM nevezetű vírus megöl minden újszülöttet. Az orvosok és kutatók kétségbeesetten keresik az ellenszert, de teljesen reménytelenek. A társadalomnak nincs jövője, mert utódaik nem életképesek (vagyis amint megszületnek egy vírus elszaporodik bennük, ami megöli őket).
Kira egy 16 éves orvostan hallgató szintén a gyógymódot keresi az RM-re, de ő a tizenegy évnyi hiábavaló kutatással ellentétben nem a csecsemőket tanulmányozza, hanem az embereket, s azon kívül a Részlegeseket szeretné vizsgálni. Képtelen ötlete nem meglepően falakba ütközik, hiszen nem elég, hogy 11 éve nem láttak Részlegeseket, de ők voltak, akik elpusztították az emberiség nagy részét és egy vírust szabadítottak rájuk.
 A történet bővölködik akciójelenetekben, derítsük fel, raboljuk el, juttassuk be és természetesen meneküljünk.
Érdekes, hogy itt azért, hogy megmentsék az emberi fajt, egy olyan vezetőség áll össze, mely irányítani akarja az embereket, és amikor kaotikus lesz a helyzet, egy diktatúrát hoznak létre. Nem beszélve arról, hogy amikor az indulatok lecsendesednek néhányan a diktatórikus vezetőségből a helyükön maradnak. Bár meg kell itt jegyezni, hogy a diktatúrában egy vezér van, akinek kezében központosul a hatalom, itt öt-hat ember van, de ők olyan törvényt szavaznak meg például, hogy 16 éves kortól minden lánynak teherbe kell esnie, mert minél több gyerek születik, annál többet tanulmányozhatnak és annál közelebb lesznek a megoldáshoz. Logikusnak hangzik, csak a szinte még gyerek tizenévesek érzéseivel nem törődnek, hiszen a faj fenntartása fontosabb. Bizarr.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése