2014. november 25., kedd

Kiválasztott


Megérkezett a mozikba a rajongók által várva várt Kiválasztott (első része, mert ugye a trilógia befejező részét kettészelték).
Fény derül arra, hogy mi van az elpusztítottnak hitt 13. körzetben, és Katnissnek már megint kampányolnia kell, de ezúttal nem a forradalom lecsillapítására, hanem annak terejedéséért. Eleinte bunkerben felvett jeleneteket akarnak szétsugározni a körzetekben, de hiteltelensége miatt inkább útra kelnek és egy kezdődő polgárháborúba csöppennek. Míg a 13. körzet vezetői a forradalom lángját szítják, minden egyes lépésükre van valami válasz Snow elnöktől, aki egyre kegyetlenebb. Katnissel szemben Peeta-t állítja, aki a kapitóliumban raboskodik, de kamerák elé kell állnia, hogy bizonygassa Katnisst, csak kényszerítik tetteire és visszaszorítsa a heves indulatokat. Nem sok eredménnyel jár szereplése, hisz amit egyszer meggyújtanak, az hamar lángra kap és akkor megállíthatatlan.
Természetesen a "legjobbkor" fejeződik be a film, amikor elértünk már valamit, de annál nagyobb nehézség következik.
Aki olvasta a könyvet, tudta mire számíthat, láttam már izgalmasabb és jobban elkészült filmet, de mivel pont ilyet vártam, nem okozott csalódást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése