2013. március 23., szombat

Ha veszteség ér...


Utóirat: Szeretlek

Holly mesébe illő élete hajtű kanyart vesz, amikor szeretett férjénél, Garrynél agydaganatot diagnosztizálnak. A betegség  elveszi tőle élete szerelmét, s a gyász annyira elhatalmasodik rajta, hogy nem tud túllépni a tragédián. Valami mégis reményt kelt benne, férje mégsem hagyta őt egyedül, még halála előtt leveleket írt neki, melyben közli vele mi a feladata az aktuális hónapban. Az üzenetek jelentik Holly számára a mentőövet, minden hónapban alig várja, hogy elolvashassa a boríték tartalmát, mert olyankor úgy érzi Gerry ott van vele. Az utasítások lényege, hogy rávezesse a nőt arra, hogy az élet nem állt, meg, neki is tovább kell lépnie, keressen munkát, szórakozzon, s tanuljon meg újra szeretni.
Holly gyásza hosszú ideig eltart, az üres házban nagyon magányosnak érzi magát, s mikor Gerry arra kéri levelében, hogy szabaduljon meg a személyes tárgyaitól, egyáltalán nem örül az ötletnek. Annyi minden emlékezteti a szomorú veszteségre, hogy igen gyakran elérzékenyül. Ebben a válságos időszakban családja, s közeli barátnői támaszt adnak neki és tartják benne a lelket. Vígasztalásuk jól esik neki, de mégis rosszul érinti, amikor be kell látnia, hogy barátnői élete is megy a megszokott kerékvágásban, egyikük férjhez megy, másikuk gyermeket vár, s Holly teljesen elmaradva érzi magát mellettük.
Gerry levelei csak egy évig jönnek, utána már egyedül kell megállnia a helyét, de úgy tűnik megtalálta a depresszióból a kivezető utat, s lassan, de biztosan halad a gyógyulás felé.

A könyvnek 2007-ben jelent meg a filmes adaptációja Hilary Swank főszereplésével.

1 megjegyzés:

  1. Ezt a könyvet kevesebb mint másfél nap alatt olvastam el. Tetszett, mert jó a történet, és vannak benne elgondolkodtató részek. Örülök, hogy ajánlottad :-)

    VálaszTörlés