2012. december 30., vasárnap

Újra csíkos


Janikovszky Éva: Aranyeső

Ismét egy csíkos könyvet mutatok be, mely nagyon a szívemhez nőtt. Egy éppen végzett gimnazista lány Ágnes történetét meséli el, akinek mivel nem vették föl az egyetemre, valami megoldás után kell néznie a nyáron. Sokat őrlődik azon, hogy vajon ő is elmenjen-e dolgozni, mint a nővére, de ő nem tudja elképzelni magát egy gyárban robotolva ilyen fiatalon. Végül felfigyel egy újsághirdetésre, mely ápolónőképzésről szól, s azonnal jelentkezik is oda. Eleinte minden jól megy, megismerkedik az ottani lányokkal, közelebb kerül egy tanárához, s kialakul egy különleges szimpátia egy különleges fiú felé. De mikor mentek a dolgok zavartalanul ? A kétségek tengerében vergődve Ágnes már-már feladja azt, amiért eddig dolgozott, de még éppen időben visszatalál arra az útra, amelyen járnia kell, s élete végre révbe kerül. Kiderül hogyan boldogulnak barátnői, mi vezérelte a szerelmének vélt fiút különös tetteire, ki az aki igazán törődik vele, s ki az, akit nem szabad cserben hagyni. 
S hogy miért éppen aranyeső? Ennek a csodás, növénynek egy kedves kis szerepe van a regényben, ha elolvassátok talán ti is elmosolyodtok mikor rájöttök jelentőségére.  

2 megjegyzés:

  1. A mostanában olvasott könyvek közül ez történet abszolút ráillik a jelen élethelyzetemre (egy-két részletet kivéve), ezért bele tudtam élni magam, és még nagyon tetszett is. Így ez lett a kedvenc csíkos-pöttyös könyvem, köszönöm az ajánlást!

    VálaszTörlés