2012. augusztus 26., vasárnap

Film

Closing the ring - A szerelem gyűrűje

Három jó barát, egy gyönyörű nő. A szerencsés eljegyzi a nőt, Ethelt, s rögtön össze is házasodnak, mivel a negyvenes években járunk, mikor Amerika belép a világháborúba, s az ifjak Írország felé veszik az irányt hadi pilótaként. Az ifjú férj magával viszi a küldetésre a gyűrűt, melybe belevéste szíve választottjának nevét, de haza már nem tér. Egy baleset folytán repülőgépe lezuhan, majd fel is robban. Még halála előtt megkéri barátait, hogy vigyázzanak Ethelre, ha ő valami oknál fogva nem térne vissza, így Chuck, a becsületes és tisztességes, mellesleg fülig szerelmes barát feleségül veszi az özvegyet. Életük a háború után nyugodt volt és csöndes. De vajon helyes volt a döntés? Boldogan élt Ethel? Túl tudott jutni első szerelmén?
1991-ben évtizedekkel a háború után, mikor Chuck meghal, telefonhívás érkezik Írországból, hogy valaki megtalálta Ethel gyűrűjét, mellyel megkérték a kezét. 

A nem mindennapi esemény újra feléleszti a régi emlékeket, a fiatalkori tetteket, az érzéseket és a döntéseket. Fény derül arra, mi is történt azon a végzetes napon, mit látott és hallott a szemtanú és ki hallgatta el érzéseit egy életen át. 
Kedves, romantikus történet a második világháború idejéről,  szépek a jelmezek, a díszletek, érdekes a történet, igazi barátokat mutat be, akik mindent megtesznek egymásért, még a szerelmükről is képesek lemondani. Érdekes és élvezhető a történet, angolul először kicsit nehéz kihallani kiről is beszélnek Chuck-ról, vagy Jack-ről :).  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése